Patyriminis ugdymas pradinėje mokykloje

Bal 21, 2022

Patyriminis mokymas(is) – tai toks mokymas(is), kai vaikai mokosi iš savo patirties, žaidimų, eksperimentų, savo mažų atradimų, kai mokymosi procese suaktyvinami visi pojūčiai, įjungiamas visas kūnas. Tokio mokymosi metu vaikas įtraukiamas į kūrybišką ir aktyvią veiklą, sužadinant jo emocijas, iškeliant ugdymą iš įprastos klasės aplinkos į kitas erdves, skatinant patirti įgūdžių, įgyti žinių, išlaisvinant vaiko kūrybiškumą. Tai integralus ir aktyvus mokymosi procesas, kai žinios bei patirtys yra įgyjamos iš realios, išgyventos  situacijos ar veiklos.

Palangos pradinėje mokykloje stengiamasi sukurti mokyklos erdves bei organizuoti ugdomąsias veiklas taip, kad mokiniai kuo daugiau galėtų įsitraukti į ugdymąsi patys, patirti bei išgyventi realią situaciją. Balandžio mėnesį mokykloje buvo vykdoma edukacinė programa „Magiški kiaušiniai“. Tai programa, kurios metu tiesiog klasėje vaikai galėjo stebėti iš kiaušinių besikalančius viščiukus bei rūpintis jau išsiritusiais viščiukais, matyti, kaip jie auga, keičiasi, susipažinti su jų poreikiais ir išgyventi stiprias emocijas. Edukacija buvo vykdoma visose klasėse, todėl tai buvo puikus būdas suartėti, susidraugauti mokiniams iš skirtingų klasių, tarpusavyje dalintis gražiomis emocijomis, pastebėjimais, nauja patirtimi. Taip pat šiomis dienomis mokykla į klases priėmė ir vaikus iš Ukrainos. Maži cypsintys viščiukai padėjo atvykusiems berniukams ir mergaitėms lengviau adaptuotis naujoje aplinkoje, sumažino emocinę įtampą bei leido patirti gražių išgyvenimų.

Patyriminė programa „Magiški kiaušiniai“  taip pat suteikė galimybę vaikams ugdytis ne tik pažintinius ar socialinius gebėjimus: savarankiškumą, supratimą,  kad kaip ir mažas viščiukas vaikas gali daugybę dalykų atlikti pats, bet ir plėsti emocinį intelektą: auginti savyje gerumą, pagarbą ir empatiją.

Lijana Krapikienė, pradinio ugdymo mokytoja metodininkė

Adresas

Virbališkės takas 4, 00127 Palanga

Priimamamojo darbo laikas

I–IV 8.00–12.00, 12.45–17.00

     V 8.00–12.00, 12.45–15.45

Telefonas, el. paštas

+370 460 54 302
info@palangospradine.lt

Naudinga informacija

 

 

Moksleiviai

Popamokinės veiklos

Pedagogai

Mokyklos gyvavimo metai

Susisiekite dabar

Adresas Virbališkės takas 4, 00127 Palanga

Tel. +370 460 54 302

El. p. info@palangospradine.lt

Priimamamojo darbo laikas: I–V 8.00–12.00, 13.00–17.00