Čia nėra vietos patyčioms

Lap 13, 2019

Šiuolaikinė mokykla tampa ne tik mokslo židiniu, bet ir gyvenimo patirties skleidėja. Tik ta patirtis yra nevienoda. Vienam ji miela ir svarbi, o kitam tik sukelianti skausmą ir blogus prisiminimus. Visa tai siejama su opia ir plintančia XXI amžiaus problema – patyčiomis ir smurtu mokyklose.

Palangos pradinė mokykla organizavo ir vykdė neformaliojo švietimo saviraiškos  programą, prevencinį projektą „Čia nėra vietos patyčioms“, kurio tikslas – suburiant  mokinius, pedagogus, mokinių tėvus, socialinius partnerius, plėtoti jų bendravimą ir bendradarbiavimą įvairiose veiklose ir užsiėmimuose, kartu ieškant veiksmingų ir inovatyvių priemonių, mažinančių patyčias visuomenėje, kuriant saugią ir draugišką aplinką mokykloje, skatinant mokinių kūrybiškumą, saviraišką. Projekto metu mokiniai aktyviai įsijungė į bendras veiklas.  Rugsėjį mokyklos socialinė pedagogė Josana Viržintienė kartu su  Klaipėdos apskrities komisariato, Palangos miesto komisariato bendruomenės pareigūne Jurgita Rinkevičiene mokiniams pravedė prevencines paskaitas apie patyčių ir smurto žalą. Visai mokyklos bendruomenei buvo pristatyti ir išdalinti švietėjiški patyčių ir smurto prevencijos lankstinukai. Mokiniams projekto metu buvo pasiūlyta draugiškumą ir geras emocijas skatinantys užsiėmimai: kiekvieno spalio mėnesio antradienį mokykloje veikdavo „Kino teatras draugams“ – mokiniai kartu su draugais salėje žiūrėdavo mėgstamiausius filmukus. Trečiadieniais mokykloje vykdavo „Draugystės diskoteka“ – šokiai pagal mokinių pageidaujamą muziką, siekiant teigiamų emocijų, bendrystės. Penktadieniais vaikai kartu leido laiką „Draugų popietėse“. Projekte aktyviai dalyvavo ir Palangos Vlado Jurgučio, „Baltijos“ pagrindinių mokyklų, Šventosios pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai,  dalyvavę kūrybinių darbų konkurse „Draugiška mokykla“. Tolerancijos dienos proga Palangos miesto globos namuose atidaryta pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų paroda „Draugiška mokykla“. Šių namų bendruomenę pradžiugino ne tik spalvoti piešiniai, bet ir muzika. Muzikos mokytoja Aistė Strakšienė kartu su mokyklos vokaliniu ansambliu padovanojo nuotaikingus muzikinius kūrinius, o mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, laikinai einanti Direktoriaus pareigas, Nijolė Sabaliauskienė, linkėdama sveikatos, artimųjų meilės ir šilumos, tolerancijos vieni kitiems, įteikė mokyklos valgyklos virėjų keptą obuolių pyragą.

Projekto „Čia nėra vietos patyčioms“ tikslas buvo ne tik sumažinti patyčių apraiškas mokykloje, bet ir padėti suprasti, kad Palangos miesto gyventojai yra nuoširdūs ir geri žmonės. Juk tą gėrį, pakantumą, toleranciją jau nuo mažų dienų svarbu ugdyti mūsų vaikuose, todėl ne tik mokykloje, bet ir šeimoje turi būti ugdomos ir puoselėjamos moralinės vertybės.

Josana Viržintienė, socialinė pedagogė

Adresas

Virbališkės takas 4, 00127 Palanga

Priimamamojo darbo laikas

I–IV 8.00–12.00, 12.45–17.00

     V 8.00–12.00, 12.45–15.45

Telefonas, el. paštas

+370 460 54 302
info@palangospradine.lt

Naudinga informacija

 

 

Moksleiviai

Popamokinės veiklos

Pedagogai

Mokyklos gyvavimo metai

Susisiekite dabar

Adresas Virbališkės takas 4, 00127 Palanga

Tel. +370 460 54 302

El. p. info@palangospradine.lt

Priimamamojo darbo laikas: I–V 8.00–12.00, 13.00–17.00