Verslumo ir karjeros diena

Sau 21, 2019

Sausio 24 dieną mokykloje buvo organizuota Verslumo ir karjeros diena. Šią dieną tradicinės pamokos buvo pakeistos įvairiomis veiklomis, skatinančiomis vaikus atkreipti dėmesį į įvairias profesijas, amatus bei verslus.

Pirmokėliai šią dieną lankėsi Palangos Stasio Vainiūno meno mokykloje. Mokyklos direktorė  V. Marozaitė vaikams aprodė mokyklą, supažindino su muzikantų bei dailininkų darbo specifika. Dailės skyriaus klasėse vaikai pasigrožėjo mokinių piešinių paroda, molio lipdiniais, muzikos klasėse susipažino su įvairiais muzikos instrumentais, pačirpino smuikelį bei sužinojo, kuo skiriasi pianinas ir fortepijonas. Po nuotaikingos ir informatyvios ekskursijos 1 „Lašelių“ klasės mokiniai nusprendė, jog grįš čia mokytis, nes spalvų ir garsų labai reikia visiems žmonėms.

2 „Aušros“ klasės mokiniai susipažino su senuoju lietuvių amatu – vėlimu iš avies vilnos, aptarė, kaip šis amatas atgimsta šiais laikais, kuo avies vilnos gaminiai naudingi žmonėms, o taip pat ir patys pasimokė velti vilną – savo rankomis apvėlė muilo gabalėlį. Užsiėmimas vaikams suteikė ne tik žinių apie senąsias lietuvių tradicijas, bet ir padovanojo daug puikių emocijų tiek veliant, tiek ir džiaugiantis gražiu savo rankų darbo rezultatu.

3,,Saulės” klasės mokiniai dalyvavo pažintinėje išvykoje į  dailininko, kolekcionieriaus, poeto V. Kuso įkurtą Šunų muziejų. Vos tik  įžengus į nedidelę patalpą, vaikus  nustebino gausybė muziejaus eksponatų. Iš stiklinių spintų, lentynų, kampų, net palubės į juos žvelgė tūkstančiai šunų akelių. Tokios šunelių įvairovės vaikai dar nebuvo matę. Todėl atidžiai pasiklausę kolekcionieriaus pasakojimo, jie ilgai ir smalsiai apžiūrinėjo kolekciją, klausinėjo dailininko apie eksponatus, rinkosi patį įdomiausią, klausėsi šunelių balsų. Po to mokiniai apžiūrėjo  kitus dailininko darbus: pačią mažiausią pasaulyje lietuviškai parašytą V. Kuso knygelę, stebuklingu būdu ore  besisukantį, rutulio formos paveikslą ir neoniniais dažais nupieštus šviečiančius paveikslus bei smulkiausiais raštais išmargintus stručio kiaušinius. Vaikai tiesiog negalėjo patikėti, kiek daug įdomybių ir magiškų darbų gali sukurti talentingo žmogaus rankos ir labai susidomėjo kolekcionavimu.

3 „Ąžuoliukų” klasės mergaitės turėjo galimybę pabūti kirpėjomis ir šukuosenų modeliais. Kol mergaitės vienos kitoms darė šukuosenas, berniukai konstravo iš LEGO detalių. Bendradarbiaujant tarpusavyje vaikams pavyko sukurti originalius statinius ir puikias šukuosenas. Mažųjų kirpėjų meistriškumą  slaptu balsavimu įvertinę klasės berniukai  išrinko jiems labiausiai patikusią šukuoseną. Mergaitės, išklausiusios berniukų darbų pristatymą, taip pat išrinko kūrybiškiausią LEGO statinį. Net du darbai surinko po  vienodą balsų skaičių. Nugalėtojams buvo įteikti diplomai.

4 „Šaltinio“ ir 4 „Varpelių” klasių mokiniai apsilankė Palangos sporto centre. Juos pasitiko direktoriaus pavaduotojas ugdymui S. Simė ir krepšinio klubo „Palangos Kuršiai” komandos vadovas Ž. Šeštokas, kuris papasakojo apie savo svajonę tapti krepšininku. Vaikai sužinojo, jog tai buvo nelengvas kelias, reikalaujantis sunkaus darbo ir užsispyrimo. Mokiniai apžiūrėjo sporto centro garbės lentą, kurioje įamžinti geriausi Palangos sportininkai, garsinantys mūsų miestą pasaulio, Europos ir Lietuvos sporto arenose bei sportininkų laimėtas taures. Vėliau vaikai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas krepšinio aikštelėje su Ž. Šeštoku. Susitikimo pabaigoje visi gavo skirtukus su „Palangos Kuršių“ nuotraukomis ir kalendoriumi.

Palangos pradinės mokyklos mokiniai ir mokytojai dėkoja visiems, padėjusiems organizuoti Verslumo ir karjeros dienos veiklas.

Lijana Krapikienė, pradinio ugdymo mokytoja metodininkė

Adresas

Virbališkės takas 4, 00127 Palanga

Priimamamojo darbo laikas

I–IV 8.00–12.00, 12.45–17.00

     V 8.00–12.00, 12.45–15.45

Telefonas, el. paštas

+370 460 54 302
info@palangospradine.lt

Naudinga informacija

 

 

Moksleiviai

Popamokinės veiklos

Pedagogai

Mokyklos gyvavimo metai

Susisiekite dabar

Adresas Virbališkės takas 4, 00127 Palanga

Tel. +370 460 54 302

El. p. info@palangospradine.lt

Priimamamojo darbo laikas: I–V 8.00–12.00, 13.00–17.00