Minima Tarptautinė tolerancijos diena

Lap 16, 2018

Lapkričio 16 d. mokykloje buvo minima Tarptautinė tolerancijos diena. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – TOLERANCIJOS RAKTAS, kuriuo atrakiname žmonių širdis, jausmus.

Mokiniai kartu su mokytojais diskutavo apie Toleranciją, pateikdami tolerancijos ir netolerancijos visuomenėje pavyzdžius. Vaikai lipdė iš plastilino Tolerancijos raktus ir jais puošė mokyklos erdves. 1 „Lašelių“ ir 2 „Aušros“ klasės mokiniams ši diena   prasidėjo linksmais žaidimais: socialinė pedagogė J. Viržintienė kartu su mokiniais ieškojo mokykloje paslėptų Tolerancijos rakto dalių, iš kurių dėliojo savo klasės tolerancijos rakto dėlionę, 4 „Šaltinio ir 4 „Varpelių“ klasės moksleiviai kartu su psichologe M. Kalinina per psichologinių žaidimų prizmę stengėsi atskleisti Tolerancijos esmę. Etikos mokytojas S. Rackevičius ir muzikos mokytoja A. Strakšienė paįvairino Tolerancijos dienos veiklas, rodydami tolerantiškumą skatinančius filmukus, muzikuodami, dainuodami  dainas kartu su 3 „Saulės“ ir 3 „Ąžuoliukų“ klasių mokiniais. Vaikams ypač patiko klausytis ištraukų iš A. Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“, kurias įtaigiai skaitė aktorius A. Lukšas, o vėliau aptarti Emilio poelgius ir pasidalinti įspūdžiais klasėse. Visi galėjo vaišintis  „Tolerancijos arbata“  mokyklos valgykloje.

Tolerancijos dienos renginiai prasidėjo jau nuo pirmadienio. Klasių mokytojai kartu su mokiniais karpė raktus – ruošėsi dalyvauti Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos organizuojamame projekte „Aš gyvenu draugiškoje aplinkoje“. 3 „Saulės“ klasės mokiniai dalyvavo renginyje miesto bibliotekoje. Visą savaitę vyko Tolerantiškiausio mokinio rinkimai klasėse ir pailgintos dienos grupėse. Jais  tapo 1 „Lašelių“ klasės mokinė Jogintė, 2„Aušros“ klasės mokinys Arnas, 3 „Ąžuoliukų“ klasės mokinys Airidas, 3 „Saulės“ klasės mokinė Kamilė, 4 „Varpelių“ klasės mokinė Natalija, 4 „Šaltinio“ klasės mokinė Eglė. O PDG „Banga“ ir „Kleveliai“ tolerantiškiausiais mokiniais tapo Adomas  ir Auksė. Tolerantiškiausių mokinių nuotraukos puikuojasi mokyklos stende, o šiems mokiniams buvo įteiktos dovanėlės: magnetiniai pelėdžiukai – skirtukai ir spalvoti rašikliai. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui N. Sabaliauskienė padėkojo visiems mokiniams ir mokytojams už aktyvų dalyvavimą veiklose ir įteikė padėkos raštus.

Nuoširdžiai dėkojame visai mokyklos bendruomenei už dalyvavimą Tolerancijos dienos veiklose  ir linkime niekada neužrakinti savo jausmų ir nepamesti raktų nuo savo širdžių…

Josana Viržintienė, socialinė pedagogė, Monika Kalinina, psichologė,

Nijolė Sabaliauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Adresas

Virbališkės takas 4, 00127 Palanga

Priimamamojo darbo laikas

I–IV 8.00–12.00, 12.45–17.00

     V 8.00–12.00, 12.45–15.45

Telefonas, el. paštas

+370 460 54 302
info@palangospradine.lt

Naudinga informacija

 

 

Moksleiviai

Popamokinės veiklos

Pedagogai

Mokyklos gyvavimo metai

Susisiekite dabar

Adresas Virbališkės takas 4, 00127 Palanga

Tel. +370 460 54 302

El. p. info@palangospradine.lt

Priimamamojo darbo laikas: I–V 8.00–12.00, 13.00–17.00